2012. január 9., hétfő

Krisztiéknek gyűjtünk!

Az Életvarázs oldalon második hete indult el a licit Krisztiék javára! 

Pásztor Krisztina Mária története..

Magyarnándorban élő súlyos és tartós beteg 12 éves kislány több betegségben is szenved.

Alapbetegsége több részből tevődik össze.Neve:SLE

Elsősorban 7 éve maszkban kell élnie ( iskolában is hordja,ha éppen nem otthon van és beteg ).

Megzavarodott immunrendszere úgy működik, hogy saját sejtjei saját magukat pusztítják,ezért szervátültetetteknek való gyógyszert kell folyamatosan szednie amivel lenn is kell tartani immunrendszerét.

Izületi betegsége jelenleg is nehézségeket okoz mozgásában,mindennapjaiban.Eddig háromszor sikerült sírás és kemény gyógytornával elkerülnünk a tolószék használatát.A 7 év alatt 7-szer műtötték a bal térdét ,a jobb lába pedig fél cm-rel hosszabb.

Szembetegsége: a betegségének kiderülése után azonnal műlencse átültetésre volt szüksége,aztán még egyre a szteroid következménye képpen.A harmadikra nyár óta várunk.

Sok gonddal küzdünk, hiszen nyáron a nap ellen kell védekeznie napérzékenysége miatt. Havonta 1-2 tubus 50 faktoros nap elleni krémre van szüksége,melynek ára minimum 5000ft/tubus.

Persze a hosszú szellős ruha,megfelelő védelem a fertőzésekkel szemben mindig áll a harc ( strandon és állatkertben soha életében nem járt! )

Télen a vírusos betegségeket egymás után kapja el,így minden év végén osztályozó vizsgát tesz le sikeresen.

Sokat vagyunk kórházban.Az utazása csak kocsival lehetséges,ami persze saját nincs.

Tudom, hogy nagyon sokan kérnek segítséget és betegségekkel élnek együtt,de a maszk szigorúhasználata (amire támogatás nincs és a fertőtlenítő szerek is szükségesek ) miatt az emberek kinézik és a szülők gyermekeiket elhúzzák a lányom társaságából,amit lelkileg Kriszti és persze Én is nagyon nehezen élünk meg!

Lányunk 4 éves kora óta él ezzel a súlyos és soha véget nem érő „betegséggel”!

Családunk alacsony jövedelme ellenére igyekszünk megoldani mindent,de sajnos nem sikerül mivel eddig segítséget nem igazán kaptunk.Szeretném megköszönni mindazoknak akik licitükkel támogatni fognak vagy bármi más módon segíteni tudná családunk helyzetét!

Elsősorban a téli tüzelő biztosítása okoz gondot,de nagy segítség lenne szájmaszk,fertőtlenítő és tisztító szerek,38-as méretű ruházat,37-es méretű lábbeli,tartós élelmiszer.Ha bárkinek bármi kérdése van,szívesen válaszolok!

Köszönettel:Pásztorné Horváth Krisztina

Tel.:06-30/588-9173 Cím:2694 Magyarnándor Fő út. 67.
Számlaszám:OTP 11773418-00041715

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése